Gündem

6.4’lük Hatay depreminin hissedildiği ülkeler açıklandı

Hatay merkezli 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremler, Kuzey Kıbrıs , Lübnan, Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır’da da hissedildi .

Halihazırda 6 Şubat depremleriyle harabeye dönen Suriye, son olarak Hatay’da meydana gelen depremlerle de sarsıldı.

Hükümet yanlısı medya kuruluşları, Hama ve Tartus vilayetlerinde meydana gelen depremde yaşanan panik sonucu bir kadın ve bir kız çocuğunun hayatını kaybettiğini bildirdi.

Suriye’nin kuzeybatısındaki sivil savunma örgütü Beyaz Miğferler, isyancıların elindeki kuzeybatı Suriye’de yaklaşık 190 kişinin farklı şekilde yaralandığını, çoğunlukla morluklar ve kemik kırıkları olduğunu söyledi. Birkaç dayanıksız binanın çöktüğünü söyledi ve insanların enkaz altında kaldığı hiçbir vaka olmadığını da sözlerine ekledi.

Suriye Amerikan Tıp Derneği (SAMS), kuzeybatı Suriye’de desteklediği beş hastanenin, bazılarının hasarlı binaların bir kısmının üzerlerine düşmesi sonucu hafif yaralanan birkaç kişiyi aldığını söyledi.

Devlet haber ajansı SANA, Halep hastanelerine de paniğe kapılan sakinleri kabul ederken, düşen moloz nedeniyle altı kişinin yaralandığını söyledi.

Devlet medyasının bildirdiğine göre, Halep’teki Al Razi hastanesine 47 vaka geldi.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da birçok ülkeyi de sarsan depremlerin ardından başta başkent Beyrut olmak üzere Lübnan’ın birçok ilinde çok sayıda kişi toplanma alanlarına akın etti.

CNN Türk Lefkoşa Temsilcisi Ömer Bilge, son dönemde yaşanan sarsıntıların Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de hissedildiğini belirtti.

“Lefkoşa, Gazimağusa gibi şehirler artçı sarsıntılarda bile sarsıldı. Bu deprem [kuzey] Kıbrıs’taki binaları ağır bir şekilde sarstı” dedi Bilge.

Uzmanların, önümüzdeki dönemde büyük depremler için Kıbrıs’ı işaret ettiğini hatırlatarak, Kuzey Kıbrıs’taki binaların olası bir büyük depreme hazır olmadığını sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu