Gündem

Denizli’de Belediye Personeline Yüzde 70 Zam: En Düşük Maaş 21.536 TL

Belediyedeki personellere yapılan maaş zammı tüm Türkiye’de yankı buldu. Maaş ödemeleri arttı.

Honaz Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan yeni protokolle, belediye personelinin maaşlarına yüzde 70 oranında zam yapıldı. Bu anlaşma ile birlikte belediye çalışanlarının alacağı en düşük net maaş 21.536 TL olarak belirlendi. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, belediye personelinin alın teri ve emeğine değer vermek amacıyla böyle bir zam oranına gidildiğini belirtti. Kepenek, göreve geldiklerinde sendikal hakların olmadığı bir ortamda çalışıldığını, şimdi ise tamamen sendikalı bir çalışma ortamı sağladıklarını ifade etti.

Belediye personelinin sıkı çalışması ve belediyenin sunduğu hizmetlerin artmasıyla birlikte, personelin maaşlarının zamanında ödendiği ve çalışma koşullarının iyileştirildiği bir yapıya kavuştuklarını vurgulayan Başkan Kepenek, yeni projeler ve hizmetlerle Honaz Belediyesi’nin gelişimini sürdürdüğünü belirtti. Yapılan bu zam ile belediye personelinin motivasyonunun artırılması ve onlara verdikleri değerin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Belediye-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Uğur Cihan ise, sendikanın hiçbir yerden talimat veya emir almadan, personelin hak ve çıkarlarını koruma adına çalışmalar yürüttüğünü ve Yüksel Başkan ile birlikte daha iyi şartlar için mücadele ettiklerini dile getirdi. Bu zam oranının, zor şartlar altında çalışan belediye personeli için önemli bir destek olduğunu ve ailelerine daha iyi bir gelecek sağlama noktasında büyük bir adım olduğunu ifade etti. Bu anlaşma, Honaz Belediyesi’nde çalışan personelin maddi ve sosyal refahının artırılması yönünde atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yapılan yüzde 70’lik zam, personelin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve motivasyonunun artırılması açısından büyük önem taşıyor.

Başa dön tuşu