Kripto Para Piyasası

Yükleniyor...
USD/TRY 46,85 ↑ %0,00
EUR/TRY 53,47 ↑ %0,00
GBP/TRY 62,65 ↑ %0,00
USD/TRY 46,85 ↑ %0,00
EUR/TRY 53,47 ↑ %0,00
GBP/TRY 62,65 ↑ %0,00
USD/TRY 46,85 ↑ %0,00
EUR/TRY 53,47 ↑ %0,00
GBP/TRY 62,65 ↑ %0,00
USD/TRY 46,85 ↑ %0,00
EUR/TRY 53,47 ↑ %0,00
GBP/TRY 62,65 ↑ %0,00
SON DAKİKA
Eğitim

Almanya Tomahawk seyir füzeleri satın alacak! Merz'den açıklama

içerik üstü
Reklam
Almanya Tomahawk seyir füzeleri satın alacak! Merz'den açıklama
Almanya Tomahawk seyir füzeleri satın alacak! Merz'den açıklama

Merz, Federal Meclis'te yaptığı açıklamada, NATO Zirvesi'nin beklentilerinin ötesinde olumlu sonuçlarla tamamlandığını ifade ederek, İttifak'ın "birlik içinde, güçlü ve özgüvenli" olduğunu dile getirdi.

Avrupa ülkelerinin savunmada daha fazla sorumluluk üstlenmesi yönünde ortak irade ortaya koyduğunun altını çizen Merz, Almanya'nın savunma harcamalarını, hedeflenen süreden önce gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 5'i seviyesine çıkaracağını belirtti.

Gerilim tırmanıyor! ABD dediğini yaptı, İran'dan yanıt geldi

Savunmaya ayrılan kaynakların gerekliliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Merz, "Özgürlük ve barış içinde yaşamazsak en iyi sosyal güvenlik sisteminin bile bir anlamı olmaz." dedi.

ABD ile NATO Zirvesi kapsamında varılan mutabakata da değinen Merz, Almanya'nın, ABD'den Tomahawk seyir füzeleri satın alacağını ve bu füzelerin ülkede konuşlandırılacağını söyleyerek, "Böylece savunmamızdaki önemli bir stratejik boşluğu kapatıyoruz. Aynı zamanda kendi Avrupa sistemlerimizi geliştirmek ve Avrupa'da konuşlandırmak için de çalışacağız." ifadelerini kullandı.

NATO'nun transatlantik bir ittifak olmaya devam edeceğini vurgulayan Merz, Avrupalı ülkelerin güvenliklerini başkalarına bırakamayacağını belirterek "Kendi güvenliğimizden öncelikle biz sorumluyuz." diye konuştu.

Merz, Almanya'nın savunma sanayisini de güçlendirmeyi hedeflediğini aktararak, Kanada'nın Alman ve Norveçli şirketlerden oluşan konsorsiyuma 12 denizaltı siparişi vermesinin, ülke tarihinde savunma sanayisi alanındaki en büyük uluslararası ihracat anlaşmalarından biri olduğunu ve bunun uzun yıllar boyunca binlerce kişiye istihdam sağlayacağını dile getirdi.

Konuşmasında hükümetin ekonomi, vergi, emeklilik ve sağlık alanlarında kapsamlı reformlar hazırladığını da anlatan Merz, Almanya'nın karşı karşıya olduğu güvenlik ve ekonomik sorunların ancak yapısal reformlarla aşılabileceğini kaydetti.

Haber İçi Banner

Bu habere tepkini göster

Yorumlar 0

Yorum Yap

Yayınlanmaz
5 + 5 = ?

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!

mobil alt
Reklam