Sağlık

Bartın patlaması ölenlerin isimleri açıklandı mı? Can kaybı sayısı? Bartın Amasra maden ocağı kimin

Dün gece saatlerindeki karanlığı iyice karartan kötü haber Bartın’dan duyuldu. Korkulu bekleyiş sonrasında Bartın Maden Ocağı patlaması ölenlerin sayısı yürekleri yaktı. Bartın’daki patlama ile alakalı aileler de korku ve endişe içinde Bartın patlaması ölenlerin isimleri araştırdı.

Bartın Amasra ilçesinde Dün 18.15 de meydana gelen Grizu patlaması sonucu felaketle sonuçlanmış iken patlamada hayatını kaybeden işçilerin sayısı 40’a yükselirken, bir işçinin kayıp olduğu ve yaralı 11 işçinin de tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Bartın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 28 işçi Hayatını kaybetmişti . Sonrasında arama kurtarma çalışmalarını tamamlanması ile birlikte hayatını kaybeden işçi sayısı 40’a yükselmişti.

Hayatını kaybeden işçilerin kimlikleri belli oldu

Madem patlamasında şehit olan maden çalışanlarının isimleri şu şekilde açıklandı;

Şehit olan kardeşlerimiz; Ali Doğru, Aziz Köse, Berkay Pınarcıoğlu, Emrah Kaval, Enes Aydın, Ercan Akdeniz, Fikret Kansız, Gökhan Mercan, Murat Ergin, Rahman Özçelik, Ramazan Özer, Selçuk Ayvaz, Serkan Nakaş, Şuayp Okul, Yener Saygın, Mehmet Kara, Rasim Bulut, Sabri Akdere, Murat Öztan, Serhat Kahraman, Suat Demirkıran, Yasin Çelik, Gürdal Serenli, Orhan Altun, Emrah Kaya, Rıdvan Acet. Şehitlerimize cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah cennetiyle cemaliyle müşerref etsin. Ailelerine sabır diliyoruz.

Bartın’daki maden ocağında meydana gelen patlama ile alakalı olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu detayları anbean açıklayarak şöyle konuştu;

Kurtarılmayı bekleyen ailelere yani aşağıda göçük altında arama kurtarma çalışmaları esnasında şu anda kurtarılmayı bekleyen ailelere de sabır diliyoruz. Bütün milletimize de başsağlığı dileğimizi iletiyoruz. Allah rahmet eylesin.

Büyük bir üzüntü içerisinde olduğumuzu söylemek isterim. Allah bizi bu tip olaylarla bir daha karşı karşıya bırakmasın. İnşallah arama kurtarma çalışmalarında umutlu bir haber arkadaşlarımızdan bekliyoruz. Allah yardımcımız olsun.

Bartın Amasra’daki maden ocağı kimin

Dün akşam meydana gelen Bartın Amasra’daki patlamanın yaşandığı maden ocağı Türkiye Taş Kömürü kurumuna bağlıdır .

Bartın Amasra maden ocağında kaç işçi hayatını kaybetti

Gece saatlerinde yapılan Açıklama ile birlikte ilk belirlemelere göre şehit olan işçi sayısı 28 iken Bu sayı 40’a yükseldi. Son dakika olarak paylaşıldı

Türkiye Taş Kömürü Kurumu ne zaman kuruldu ?

Türkiye Taş Kömürü Kurumu 1983 senesinde kanun hükmünde kararname ile kurulmuştur. Amacı Madencilik olan kuruma ait 5 adet müessese bulunmaktadır . Öte yandan Zonguldak Merkez’de Beyaz Saray olarak tabirlenen Genel Müdürlüğü de bulunmaktadır.

Bartın Amasra’daki patlama neden meydana geldi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yaptığı açıklama sonrasında Bartın faciasını Grizu  patlaması olduğu belirtildi

 

Başa dön tuşu