Kripto Para Piyasası

Yükleniyor...
USD/TRY 45,71 ↑ %0,00
EUR/TRY 53,22 ↑ %0,00
GBP/TRY 61,78 ↑ %0,00
USD/TRY 45,71 ↑ %0,00
EUR/TRY 53,22 ↑ %0,00
GBP/TRY 61,78 ↑ %0,00
USD/TRY 45,71 ↑ %0,00
EUR/TRY 53,22 ↑ %0,00
GBP/TRY 61,78 ↑ %0,00
USD/TRY 45,71 ↑ %0,00
EUR/TRY 53,22 ↑ %0,00
GBP/TRY 61,78 ↑ %0,00
SON DAKİKA
Eğitim

Bayramın vazgeçilmezi Osmanlı tatlıları

Kurban Bayramı öncesinde Edirne’de tatlı mesaisi hız kazandı. Kentin tanınan şekerleme ustalarından Arif Meriç, bayram hazırlıkları kapsamında Osmanlı’dan günümüze ulaşan geleneksel lezzetleri vatandaşlarla buluşturmak için yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.

içerik üstü
Reklam
Bayramın vazgeçilmezi Osmanlı tatlıları
Bayramın vazgeçilmezi Osmanlı tatlıları

Bayram döneminde özellikle ikramlık ürünlere ilginin arttığını belirten Meriç, kahve yanında tüketilen çifte kavrulmuş lokumun en çok tercih edilen ürünler arasında yer aldığını ifade etti. Bayram sofralarını tatlandırmak için hazırlık yaptıklarını söyleyen Meriç, üretimlerin gece gündüz sürdüğünü dile getirdi.

Kurban Bayramı'nda et tüketiminin fazla olması nedeniyle vatandaşların daha hafif tatlılara yöneldiğini belirten Meriç, un, tuz ve yağ kullanılmadan hazırlanan kallavi tatlısının da yoğun talep gördüğünü söyledi. Geleneksel yöntemlerle üretim yaptıklarını ifade eden Meriç, doğal ürünlere olan ilginin her geçen yıl arttığını kaydetti.

Osmanlı mutfağından gelen tarihi tatları yaşatmaya devam ettiklerini vurgulayan Meriç, özellikle badem ezmesinin saray mutfağından günümüze ulaşan önemli lezzetlerden biri olduğunu belirtti. Badem ezmesinin yanı sıra deva-ı misk helvası, kavala kurabiyesi ve acı badem kurabiyesi gibi ürünleri de bayram için hazırladıklarını anlattı.

Yalnızca Edirne'den değil Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından da sipariş aldıklarını ifade eden Meriç, tamamen doğal üretim yaptıkları için yoğun talebi karşılamak adına uzun süredir yoğun mesai harcadıklarını söyledi. Kendini 'kurabiyeci dede' olarak tanımlayan Meriç, yaklaşık bir aydır aralıksız çalıştıklarını dile getirdi.

Bayram öncesinde en çok rağbet gören ürünlerden birinin de antep fıstıklı çifte kavrulmuş lokum olduğunu belirten Meriç, geleneksel Osmanlı tatlılarının bayram sofralarındaki yerini korumaya devam ettiğini ifade etti.

Bu habere tepkini göster

Yorumlar 0

Yorum Yap

Yayınlanmaz
9 + 5 = ?

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!

mobil alt
Reklam