Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim erkene alınabilir! İşte nedeni

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan, Haziran 2023 tarihinde planlanan seçimlerin daha erken yapılabileceğini açıkladı. Erdogan, “Umut ediyorum ki 2023 yılı, tüm milletimiz büyük umut ve coşkuyla sizlerle birlikte gireceğimiz bir yıl olacak. 21,5 yılını geride bıraktığımız ve hükümetimizin 20 yılını geride bıraktığımız bu günlerde yeni bir sınavın eşiğindeyiz.

Mevsim şartlarını göz önünde bulundurarak. Tarihi bu ileriye taşıyacağımız ve belki de ileriye çektiğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi siz bilirsiniz. Öncelikle, millet tarafından kurulmuş ve onun tarafından her mücadeleyi desteklenen AK Parti’nin bu sınavı başarıyla geçirmesi noktasında burada görev alan delegasyonumuzun sorumluluğu” dedi.

Ancak, Erdogan’ın seçim tarihinin değiştirme yetkisinin olup olmadığı veya bu konuda Türkiye Parlamentosu veya diğer devlet kurumlarının onayının gerekip gerekmediği belirsiz. Mevsim şartlarının ne anlama geldiği de açık değil ve seçimler üzerinde ne gibi bir etkisi olacağı konusunda bilgi verilmemiştir.

Başa dön tuşu