Gündem

EUPorto Portekiz Golden Visa ile Türklere AB Pasaportu Fırsatı

Avrupa’da bazı ülkeler gayrimenkul alımı karşılığında oturum ve AB vatandaşlık hakkı sunmaktadır. Bu ülkelerin arasından Portekiz, son yıllarda gayrimenkul yatırımı ile Avrupa’da oturum almak isteyen Türklerin en popüler rotası oldu.

Portekiz Golden Visa oturma izni sona ermeden önce yoğun talep görüyor.

EUPorto Portekiz Golden Visa programı ile Türk yatırımcılar Portekiz’den gayrimenkul yatırımı karşılığında oturum izni ve AB pasaportu alabiliyor. Programın en cazip tarafı yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunmanın yeterli olmasıdır. Yani diğer ülkelerdeki gibi vatandaşlık için o ülkede yaşama zorunluluğu bulunmaz.  Portekiz coğrafi konumu, zengin kültürü, muhteşem mimarisi, renkli şehir hayatı, modern sağlık ve gelişmiş eğitim sistemiyle de yatırımcılar için son derece cazip bir yerdedir. Portekiz vatandaşlığı süreci minimum tutar 280 bin Euro değerinde bir gayrimenkul satın alınarak başlıyor. Gayrimenkulü satın aldıktan sonra önce 2 yıl, sonrasında da ikişer yıllık periyodlarla oturum kartları veriliyor. Her ikişer yıl içinde 14 gün Portekiz’de bulunma koşulu ile beş yıl sonra süresiz oturum kartına veya Portekiz vatandaşlığına başvurma hakkına sahip olunur. Bu süre zarfında 27 Schengen ülkesine vizesiz seyahat edilebilir ve her 6 ayda 3 ay kadar Avrupa’nın dilediğiniz yerinde kalma hakkı elde edilir.

Portekiz Golden Visa ile Portekiz vatandaşlığı yoğun ilgi görüyor.

Portekiz, sunduğu vergi avantajları, güçlü turizm altyapısı ve eğitim kurumları ile yabancı yatırımcıların en çok tercih ettiği ülkeler arasında başı çekiyor. Portekiz ekonomisi olumlu bir performans izlerken Kasım 2012’de yürürlüğe giren Portekiz yatırım yoluyla vatandaşlık programı sayesinde rekor seviyede başvuru topladı.

2021’de yüzde 6,5’a büyüme hızına ulaşan Portekiz, Avrupa’nın sosyal sağlık sistemine sahip olması, yüksek kalitede eğitim sistemi ve dünyanın güvenli dördüncü ülke olması, ülkeyi yukarı sıralara taşıyor. Portekiz Golden Visa için minimum 280.000 Euro tutarında gayrimenkul alarak yatırım yapılması yeterlidir. Yatırımcı ve aile fertlerine, öncelikle oturum kartı ve beş sonra ise Portekiz pasaportu verilmektedir. Portekiz oturum kartı ile tüm Schengen ülkelerinde serbestçe dolaşım hakkı sunulur.

Portekiz vatandaşlığı almak için en az 280.000 Euro tutarında gayrimenkul almak gerekiyor. Beş yıl sonra Portekiz vatandaşlık başvurusu yapan Golden Visa kart sahiplerine 1,5 yıl içinde Portekiz vatandaşlığı yani AB pasaportu verilir. Portekiz vatandaşlığı alanlar 27 Avrupa ülkesi (Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Güney Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve Hırvatistan) ve İsviçre’ye yerleşebilir, Avrupa’daki iş ve eğitim fırsatlarından yararlanabilir.

Portekiz vatandaşlık programına eşler, 25 yaşından küçük çocuklar ve ebeveynler ek bir yatırım yapmadan dâhil edilebilir.

Portekiz Golden Visa programının en büyük avantajlardan biri satın alınan gayrimenkulün vatandaşlığı aldıktan sonra satılabiliyor olmasıdır.

Portekiz’de kira getirisi garantili yatırımlar

Portekiz’in en dinamik lokasyonları olan Lizbon ve Porto’da 350.000 Euro’ya alınan gayrimenkullerin yıllık kira getirisi ortalama 17.500 Euro civarında seyrediyor.

EUPorto, Portekiz’de bölgelere göre gayrimenkuller ve en güvenli yatırım seçenekleri konusunda uzmanlaşmıştır.

2023 yılında Portekiz Golden Visa Başvuru Süreci

  1. İlk dört ayda Portekiz’de hesap açılması ve yatırımın yapılmasının ardından Portekiz Golden Visa başvurunuzun tamamlanır.
  2. 2 yıl boyunca geçerli olan Portekiz Golden Visa kartına sahip olunur.
  3. İkişer yıl geçerliliği olan Portekiz Golden Visa kartları yenilenir.
  4. Beşinci yıl Portekiz vatandaşlığına veya süresiz oturum kartına başvurulur.

Portekiz Ev Alanlara Avrupa Vatandaşlığı Veriyor mu?

Evet. Portekiz Golden Visa kapsamında minimum 280.000 Euro tutarında ev yatırımı yapan tüm TC vatandaşları ve tüm aile fertleri Portekiz oturma izni ve beş yılın sonunda Portekiz yani Avrupa vatandaşlığına başvurabilir.

Portekiz Golden Visa ile elde edilecek Portekiz pasaportu size ve tüm aile fertlerinize Avrupa Birliği vatandaşlarıyla aynı hakları sunar; Portekiz pasaportuyla ister Almanya’da ister Hollanda’da ister İspanya’da dilediğiniz AB ülkesinde, dilediğiniz zaman yerleşip hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.

EUPorto olarak, 2017’den günümüze Portekiz Golden Visa sürecinizde yanınızdayız.

Portekiz Golden Visa kapsamında Portekiz’de hedeflerinize en uygun evi bulma, yatırım fonu seçenekleri ile detaylı değerlendirme yapma, alım işlemlerinizin yürütülmesi, Golden Visa başvurunuzun başarıyla tamamlanması konusunda EUPorto’nun uzmanlığından faydalanabilirsiniz.

EUPorto başvuru dosyanızın hazırlamasında, başvurunuzun tamamlanması ve takibi süresince tek muhatap olarak danışmanlık verir. Süreç içerisinde gizlilik en çok önem verdiği konulardan birisidir. Başvurunuzun her adımı İstanbul’daki EUPorto yetkilileri tarafından özel olarak yürütülmektedir. Bir başka ifadeyle yatırımcılarının tüm başvuru süreci EUPorto yöneticileri tarafından gerçekleştirilir. Yatırımcıların başvuru dosyaları herhangi bir nedenden dolayı başka kurumlarla asla paylaşılmaz.

Portekiz vatandaşlığı için tüm operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Bilgi ve iletişim için: www.euporto.com adresini ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

www.euporto.com

www.instagram.com/euportocom

Tel: 0 212 302 90 40

 

Başa dön tuşu