Ekonomi

Evde Masaj Hizmeti Vermek

Masaj, tıpta sinir ve kas sistemleri ile birlikte kan dolaşımını düzenlemek amacıyla, belirli bir sistem ve bilimsel ilkeye dayanır ve vücut dokularına el ya da özel araçlar ile uygulanır.

Masaj ilk kez Çinliler günümüzden 3 bin yıl önce uygulamışlardır. Sonrasında eski Yunan hekim olan Hippokrates burkulma, çıkıklar ile birlikte, kabızlıkta da masaj yapmayı denemiştir. Sonrasında bulunan İsveç masaj tekniği de bütün Avrupa’da yaygınlaşmıştır. Daha sonra bu yöntem, artrit sonucunda oluşan biçim bozuklukları tedavisi ile birlikte felçli hastaların kaslarının yeniden çalışmasında kullanılmaya başlanmıştır.

Masajdaki amaç ağrıları dindirmektir. Bunun dışında belirli bir bölgedeki şişliği azaltmak, kasları gevşetmek, yaralanma sonucunda ortaya çıkan gerilme ve burkulmaları iyileştirmek amacıyla da uygulanmaktadır.

Masajda 3 ayrı teknik bulunmaktadır. İlki kasları gevşeten, ikincisi küçük yüzeysel damarlardaki dolaşım ile kalbe giden kan miktarını arttıran ve hafif ya da sert darbeler, üçüncüsü ve son olanı ise örselenmiş doku, lif ve kasları gererek hareketi sağlayan yoğurma, sıkıştırma ve bastırma gibi hareketlerden oluşur.

Günün yorgunluğunu atmanın en güzel ve en rahatlatıcı yöntemlerinden biri de masaj yaptırmaktır. Bunun için de artık günümüzde birçok insan evde masaj hizmeti vermektedirler. Bu sayede dükkan kirası gibi bir sorun da kalkmış olacaktır. Bu tür konuda emeğin suistimal edilmemesi için de bir firma ile de anlaşılabilmektedir. Bu tür firmalar güvenilir kişiler ile birlikte çalıştıkları için, eve gelecek olan müşterin de belirli kişiler olmasına özen göstermektedirler.

Belirli masaj  çeşitlerini bilmek de bu konuda önemli hususlar arasındadır. Klasik yöntem ile yapılan masajların yanında, farklı usullerde yapılacak masajlar da daha çok müşteri çekecektir. Bunlar hakkında bilgiyi internetten ya da kitaplardan edinmek mümkündür. Kısaca masaj çeşitlerine de değinmek gerekirse üç çeşit masaj vardır. İlki dinlendirici masajdır. Günün her saatinde yapıalbilmektedir. Diğer masaj türü tıbbi masajdır. Tedavi amacıyla yapılmaktadır. Diğeri ve son masaj çeşiti ise spor masajıdır. Bu masaj ise sporcuların fizyolojik ve fizik gelişmelerinde etken olan bir masaj türüdür.

Başa dön tuşu