GündemMagazin

Hakan Ural canlı yayında öfkeden deliye döndü!

Sert tepkileri ile dikkat çeken Hakan Ural bu kez özel bir hastanenin küçük bir çocuğa tedavi uygulamamasına tepki gösterdi. Detaylar haberimizin devamında…

İstanbul Sultanbeyli’de Özel Ersoy Hastanesi, düşüp kafasını vurarak yaralanan 3 yaşındaki kız çocuğunu “Tomografi cihazımız yok. Devlet hastanesine gidin” diyerek tedavi uygulamadan geri çevirdi. Bu durumun sosyal medyada yayılması üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü. Hakan Ural da sessiz kalamadı ve sert konuştu.

Senin böyle bir lüksün var mı?

Hakan Ural, “Hastanenin yaptığı açıklama zaten itiraf var. ‘Gece tomografi cihazı vermiyorum’ diyor. Özel bir hastanenin mesaiye dayalı olarak bu kadar kritik bir aleti kullanıp kullanmama lüksü var mı? Benim işim insanların sağlığını bertaraf etmek. Makinanın saatini bitti demesi akılla izah edilebilir gibi gelmiyor. Hele de bu kadar hayati cihazları mesaiye dayalı bir düzene koymayı hiç aklım almıyor. Vicdanım hiç almıyor da aklım da almıyor. Bu olacak iş değil” dedi.

Ural daha sonra, “Burada bir bebek var. Elinden gelenin fazlasını yapman lazım. İnsani olarak yani… Kifayetin vardır ya da yoktur o ayrı bir şey. Bebek geldiğinde ne yapacağını düşünürsün, aileyi sakinleştirirsin. Nitekim aile, devlet hastanesine gidiyor ve 5 saat müşahede altında tutuluyor. Özel hastane belki de bu çocuğun riskini artırıyor. Belki çocuğun hareket etmemesi gerekiyordu. Özel hastanenin yaptığı mı doğru, devlet hastanesinin mi? Sen bakkal değil market değilsin sen bir hastanesin. Hastane açıklamasında ‘ben belli saatlerde kullanıyorum’ diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Senin böyle bir lüksün var mı? Böyle bir şey olabilir mi? Bununla ilgilenelim” şeklinde devam etti.

Başa dön tuşu