Sağlık

Kabak Çekirdeği Yağı

Kabak çekirdeği yağı kabak bitkisinden elde edilen oldukça faydalı ve şifalı bir yağ çeşididir. Eski insanlar ilaç kullanmak yerine kabak çekirdeği yağı ile birçok bitkisel karışım hazırlayarak şifa bulmaktaydı. Günümüzde üretimin hızlanması ve kozmetik sektörünün gelişmesiyle kabak çekirdeği yağı günlük kullanılan bakım ürünlerine de katılmaya başlanmıştır. Cilt yenileme ve güçlendirme etkisi sayesinde yüz için üretilen kremlerin yapısında kabak çekirdeği yağı kullanılmaktadır. Kabak çekirdeği yağı soğuk pres yöntemi ile elde edilmektedir. Bilinen içeriklerine bakıldığında yüksek miktarda mineral ve vitamin içerdiği görülmektedir. Bu nedenle hem besin olarak tüketimi uygundur hem de birçok cilt bakım ürününde kullanılabilmektedir.

Kabak Çekirdeği Yağı Ne İşe Yarar?

Kabak çekirdeği yağı şifalı bir yağ olduğu için cilde ve insan vücuduna iyi gelebilecek tüm ürün ve yöntemlerde kullanılabilmektedir. Kabak çekirdeği yağını taze tüketmek şifa etkisini arttıracağından özellikle taze kullanılması gerektiği önerilir. Kabak çekirdeği yağı için kullanım şekilleri şu şekilde sıralanabilir;

Saç için kullanılan şampuanlara birkaç damla ilave edilebilir

Yeni demlenen bitki çaylarına bir miktar eklenerek içilebilir

Yemek yapımı esnasında zeytinyağına damlatılabilir

Sıcak suya birkaç damla eklenerek sindirimin kolaylaştırılması için kullanılabilir.

Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?

Kabak çekirdeği yağı yüksek vitamin ve mineral içeriği nedeniyle özellikle cilt yenileme ve bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Aynı şekilde güçlendirici etkisi sebebiyle birçok saç bakım serumunda kabak çekirdeği yağı kullanılabilir. Kabak çekirdeği yağı faydaları şu şekilde sıralanabilir;

Saç derisinin dökülmesini engelleyerek daha sağlıklı bir saç derisi görünümüne fayda sağlar.

Bitki çaylarına eklenerek kişilerin günlük mineral ve vitamin ihtiyaçlarını karşılar.

Cilt için uygun miktarda kullanıldığında cildin daha parlak ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.

Yemeklere katılarak sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasına fayda sağlar ve kilo vermeye yardımcı olur.

Antioksidan içeriği sayesinde özellikle kış aylarında kişilerin bağışıklığını güçlendirerek hastalıklardan korunmalarına katkı sağlar.

Yaşlı bireyleri kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma görevini üstlenir

Özellikle kanser hastalarının hasarlı hücrelerinin iyileşmesine katkı sağlar ve kanserin ilerlemesini önlemeye fayda sağlar.

Başa dön tuşu