Gündem

Kripto Paralar Sosyal Yaşama Ne Katar?

Kripto paralar sosyal alanda ne zamana kadar günlük yaşamın parçası olur tam olarak bilinmeyen bir konudur. Bazı ülkelerde kullanılmaya başlanan kripto paraların avantajları merak ediliyor.

Kripto paralar korona virüs salgını ardından dalgalı bir piyasa haline gelse de ilerleyen dönemler için heyecanlı yapısını sürdüreceğe benziyor. Yurt dışındaki bazı kurumlarda kullanılıyor olması somut paraya alternatif olarak dikkat çekmekte…

Kripto Para Birimlerinin Günlük Yaşama Faydaları Ne Olabilir?

Günlük yaşamda kripto para birimlerinin daha çok kullanılmasıyla gelir endişelerinin azalabileceği tahmin edilmektedir. Kendi içerisinde mantığı olan kripto para borsaları Borsa İstanbul’a göre kısmen daha az risklidir. Çünkü yatırıma bağlı kayıp risklerinin azalmasıyla ilgili bir durum vardır.

Genel anlamdaki borsada yatırımlarınızı sosyal yaşama entegre etmekte zorlanırsınız. Büyük bir firmanın payından hisse alarak kara geçmeyi beklediğinizde, günlük yaşamdan uzak bir kar arayışı olacaktır. Borsanın bu anlamda yatırım için ayrı bütçesi olanlara yönelik olduğu da fark edilebilir.

Kripto para birimlerinin üzerinde yatırım yapmanız ve bunu hemen nakde çevirmeniz çok kolaydır. Doğru bir analiz yapacağınız varsayılırsa kara geçiş süreciniz daha hızlı olabilir. Ani düşüş ve yükselişleri doğru takip etmek için hangi para birimine yatırım yaptığınız da önemlidir. Sabit oranlarla işlem gören ve USD temelli kripto para birimlerinin günlük yaşamda daha çok yer alacağı tahmin edilmektedir.

Fiziksel Paraya Alternatif Olarak Kripto Paralar

Para ve paraya denk birçok araç gereç tarih boyunca varlığını sürdürmüştür. Paradan önceki dönemlerde, ihtiyaçlara göre takas yöntemi kullanılmaktaydı. Günümüzde de benzer mantıkla sisteme paralel olarak para kullanımı da farklılık göstermektedir.

İnternetin varlığı ve yayılması, kurumların fiziksel alana ek olarak dijital alanda da değer kazanması piyasa çeşitliliğini artırmıştır. Kripto paralar da oyunlardan kazanılan paralar ve buna bağlı oluşan bir yazılım piyasasıdır. İnternet, oyunlar ve sanal para piyasası birbirini her alanda etkilemeye devam ettiği için de günlük yaşamı giderek daha çok belirleyecektir. Elbette bunda siyasi ve ekonomik kararlar, uluslararası borsa piyasası vs. doğrultusunda bir süreç düşünmek gerekir.

Günümüzde paranın kullanımı konusundaki tartışmalara bakıldığında 19. yüzyıl sonlarına doğru bankalarla ilgili yaşanan gelişmelerin önemi büyüktür. Bankaların tekelleşmesi, Paris Barış Konferansı ardından yaşanan anlaşmazlıklar ve beraberinde gelen savaşlar kritik konulardır. Birinci Dünya Savaşı, İkinci Dünya Savaşı para paylaşımı ve gücü elinde tutanın kurduğu baskılara dayanmaktadır.

USD Coin & Stabil Kripto Para

USD Coin veya USDC, finansal kuruluşlar tarafından desteklenen bir kripto para birimidir. Stabil olarak isimlendirilmesinin nedeni, değerinin 1 USD olarak sabitlenmesidir. Tam olarak bu değere karşılık gelmese de piyasadaki varlığını bu değere en yakın şekilde sürdürmektedir.

Tether (USDT) & USDC Karşılaştırması

Takas anlamında USD Coin USDT ile kıyaslandığında daha avantajlı denebilir. USDT, Tether olarak bilinen, USDC’den daha eski bir kripto paradır. Piyasada dolaşım kapasitesi bakımından USDC’ye göre daha dalgalı olduğu görülebilir. Kripto para borsası içinde, paranın piyasa değeri ile dalgalanma arasında paralellik olduğu da unutulmamalıdır.

Başa dön tuşu