Magazin

Lübnan’dan Eda Ece’ye ödül! Yasak Elma uluslar ün kazandırdı

Yasak Elma‘nın yıldızı Eda Ece’nin ünü ülkeyi aştı. Yıldız karakteri ile büyük bir hayran kitlesine ulaşan ünlü oyuncu Lübnan’da düzenlenen Murexdor 2022’de “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü aldı. Güzel oyuncu ödülünü almak için Lübna gitti. Görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Detaylar haberimizin devamında…

FOX TV’nin başarılı yapımlarından Yasak Elma 4 sezondur karakterleri ve oyuncuları ile büyük ilgi ile izlenmeye devam ediyor. Yıldız karakteri ile sevilen Eda Ece Lünan’ın uzun yıllardır düzenlenen ödül töreninde aldığı ödül ile herkesi şaşkına çevirdi.

Yasak Elma’nın Yıldız’ına büyük ödül

Arap dünyasının en önemli ödül törenlerinden biri olan Murexdor 2022’de “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünün sahibi oldu. Eda Ece kendisine verilen ödülü almak için bizzat Beyrut’a gitti. Ekibiyle birlikte aldığı ödül töreninde siyah beyaz uzun bir elbise giydi. Adı anons edilince heyecanlı bir şekilde çıkarak herkese ve ekibe teşekkür ederek ödülünü aldı. Ünlü oyuncunun Lübnan’dan ödülünü alması ise sosyal medyada gündem oldu.

Eda Ece Uzunalioğlu, 20 Haziran 1990’da İstanbul’da dünyaya geldi. Türk sinema ve dizi oyuncusudur. Üniversitede oynadığı bir tiyatro oyununda eski menajeri Tümay Özokur’un ilgisini çekmiş ve ajansa kayıtlı olmuştur. Daha sonra menajerinin onu Gani Müjde’yle tanıştırması ile profesyonel oyunculuk kariyeri başlamıştır.

Ede Ece kimdir? 

Eda Ece, küçüklüğünden beri birçok alanda eğitim görmüştür ancak en çok tiyatro ile ilgilenmiştir. 2011 yılından önce küçük rollerle dizilerde oynamaktaydı. Dizilerde ilk başrol deneyimini Pis Yedili adlı dizideki rolü ile yaşamıştır. Daha sonra Beni Böyle Sev ve İlişki Durumu: Karışık dizilerinde oynamıştır. Günümüzde ise, Yasak Elma’da rol almaktadır. Ece, dizilerin dışında film projelerinde de yer almıştır. Filmlerdeki ilk başrolü Kızım İçin’deki rolüdür. Daha sonra Kocan Kadar Konuş, Kocan Kadar Konuş: Diriliş, Yol Arkadaşım, Deliha 2 gibi filmlerde oynamıştır. Yüksek izlenmeler alan diziler ve filmlerde oynamış olan Eda Ece’nin, yer aldığı sosyal sorumluluk projelerinden ve dizilerden ödülleri bulunmaktadır. 1990 yılında İstanbul’da doğdu. Babası elektrik mühendisi, annesi ev hanımıdır. 3 kız çocuklu ailenin en küçüğüdür. Ablalarından biri haber spikeri, diğeri ise avukattır. Şişli Terakki Lisesi ve ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bitirdi.

Başa dön tuşu