Sağlık

MHRS randevuları ile ilgili Bakan Koca açıklamada bulundu

MHRS devlet hastanesi randevu sistemi randevu almak isteyen vatandaşın akınına uğrarken, gidilmeyen randevu sayısının da bir hayli olduğu belirtildi.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca MHRS randevuları ile alakalı yaptığı açıklama da ‘gidemediğiniz randevuları lütfen iptal’ dedi.

Bakan Koca Twitter hesabından yaptığı açıklama ile MHRS randevularının çok aktif bir şekilde kullanıldığını belirterek, gidilmeyen randevuların ihtiyacı olan vatandaşın önünü kestiğini belirterek, alınan randevuların yüzde 30’una gidilmediği söyledi.

Ve akabinde de  “Gelmeyeceğiniz randevuyu en az iki gün önceden iptal edin” çağrısında bulundu.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS konusunda hassas davranılması gerekliliğinde bahsetti.

Pandemi döneminde ön planda olarak Twitter hesabından an be an paylaşım yapıp halkı bilgilendirmekteydi. Sağlık konusunda her an halkın yanında olan Fahrettin Kopca ; Bakan Koca, “MHRS’den randevu alanların yüzde 30’u randevusuna gelmiyor. Gelmeyeceğiniz randevuyu en az iki gün önceden iptal edin. Devlet randevularında ciddidir” ifadelerini kullandı.

 

Başa dön tuşu