Sağlık

Şekersiz fıstık ezmesi nasıl yapılır?

Özellikle diyetlerde kullanılabilen, tatlı ihtiyacını gideren bir tür olan fıstık ezmesinin şekersiz ve mükemmel halini sizinler paylaşıyoruz. Evde kendi şekersiz fıstık ezmenizi yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Tadı ve görünüşü ile iştah açan tarif haberimizin detaylarında…

Hem kolay hem de bol bol yapabileceğiniz bir tarif, evde kendi şekersiz fıstık ezmenizi yapabilirisiniz. Kahvaltılarda, ara öğünlerde istediğiniz zaman yiyebilirsiniz. Sağlıklı bir tarif olan şekersiz fıstık ezmesi faydası birbirinden güzel.

Malzemeler:

  • 1 kilo ya da yarım kilo Çiğ fıstık
  • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 tatlı kaşığı bal veya pekmez

Şekersiz fıstık ezmesi nasıl yapılır?

ilk olarak fıstıkların kabukları temizlenir. Daha sonra yağını güzelce salsın diye tavada bir kaç dakika kavrulur. Fıstıklar soğumadan blender içine alınır. Sonrasında iyice ufaklaşana kadar çekilir. Hindistan cevizi bir tatlı kaşığı eklenir. 4 veya 5 dakika blenderda çekilmeye devam eder. İyice krema kıvamı almaya başlayan fıstıkların üzerine son olarak pekmez veya bal eklenir. Fıstıklar çekilmeye devam eder. İstediğiniz kıvama gelene kadar çekme işlemine devam edebilirsiniz. Hazır olan fıstık ezmesini ekmeğin üzerine sürüp üzerine de muz dilimleyebilirsiniz. Sağlıklı şekersiz fıstık ezmesi böylece hazır.

Başa dön tuşu