Spor

UEFA’dan Fenerbahçe ve Trabzonspor’a Avrupa Ligi maçları cezasını kesti

UEFA’dan çok büyük para cezaları Fenerbahçe ve Trabzonspor için geldi. UEFA disiplin Kurulu tarafından Avrupa temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Trabzonspor’a rekor para vererek gündeme çıktı. Sarı-lacivertliler 30 bin euro, bordo-mavililer ise 4 bin 125 euro ceza aldı.

UEFA Disiplin Kurulu Avrupa Ligi maçlarını yakın metraja aldı.  15 Eylül tarihinde Fenerbahçe Rennes maçında çıkan olaylar sonrasında sarı lacivertli takıma para cezası kesildi . Maç sırasında sahaya madde atılması ve meşale yıkılması sebebiyle sarı lacivertti ekibi 30 bin Euro’luk para cezası onaylandı.

Trabzonspor’da UEFA disiplin kurulundan nasibini aldı . Trabzonspor UEFA liginde Kızılyıldız karşılaşması sebebi ile para cezası verildi. Açıklanırken orada mavililer de sahaya madde atılması nedeniyle 4.125 Euro para cezası kesildi.

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi maçında 15 Eylül’de Rennes ile 2 2 berabere kaldığı mücadele sonrasında tüm dünya basınının gündemine çıkmıştı Öyle ki deplasmanda 2-0 geriye düştüğü karşılaşma sonrasında 2-2 berabere kalan Fenerbahçe Rennes maçı sırasında hakem başlama düdüğünü çalmadan önce Rennes takımının Kale arkasında ve Tribünlerde meşale yakıldığı gözler önüne serilmişti .

Öyle ki topun görüşünün düştüğü maç sırasında sahaya yabancı maddelerin de atılması Fransız basınında çok büyük yankı uyandırmıştı.

 

Başa dön tuşu