Kripto Para Piyasası

Yükleniyor...
USD/TRY 49,65 ↑ %0,00
EUR/TRY 55,60 ↑ %0,00
GBP/TRY 66,53 ↑ %0,00
USD/TRY 49,65 ↑ %0,00
EUR/TRY 55,60 ↑ %0,00
GBP/TRY 66,53 ↑ %0,00
USD/TRY 49,65 ↑ %0,00
EUR/TRY 55,60 ↑ %0,00
GBP/TRY 66,53 ↑ %0,00
USD/TRY 49,65 ↑ %0,00
EUR/TRY 55,60 ↑ %0,00
GBP/TRY 66,53 ↑ %0,00
SON DAKİKA
Kripto

Musk: 'Starlink kapatılacak olursa Ukrayna'nın cephe hattı derhal çöker'

içerik üstü
Reklam
Musk: 'Starlink kapatılacak olursa Ukrayna'nın cephe hattı derhal çöker'
Musk: 'Starlink kapatılacak olursa Ukrayna'nın cephe hattı derhal çöker'

Musk, sosyal medya üzerinden konuya ilişkin açıklama yaptı.

Starlink'in, İHA operasyonlarında insanları öldürmek amacıyla saldırı için kullanılmasına hiçbir zaman izin verilmediğini ve verilmemesi gerektiğini ifade eden Musk, Ukrayna ordusunun Starlink hizmet koşullarını ihlal ederek sistemi insanları öldürmeye yönelik İHA operasyonlarında kullandığını ve bu kullanıma imkan veren açığın geçen hafta kapatıldığını savundu.

Musk, Starlink'in Ukrayna'nın savunması açısından kritik öneme sahip olduğunu ve sistemin en azından şimdilik sinyalleri karıştırma yoluyla devre dışı bırakılamayan veya fiziksel saldırılarla imha edilemeyen tek sistem olduğunu ileri sürerek "Starlink kapatılacak olursa Ukrayna'nın cephe hattı derhal çöker. Bu, bir tehdit değil, yalnızca gerçektir" ifadelerini kullandı.

'UKRAYNA'NIN SAVUNULMASI İÇİN EN ÇOK KATKIDA BULUNAN ŞİRKET'

Elon Musk, SpaceX'in Ukrayna'nın savunulması için "dünyadaki diğer tüm özel şirketlerden açık ara daha fazla katkıda bulunduğunu" savundu.

Starlink'ten farklı bir sistem olan Starshield'ın ise ABD hükümetinin kontrolünde olduğunu belirten Musk, bu sistemin nasıl kullanılacağına ilişkin kararın ABD hükümetine ait olduğunu kaydetti.

ABD medyasında yer alan haberlerde, SpaceX'in CEO'su Musk'ın, Starlink'in Ukrayna ordusuna sağladığı internet hizmetinin yavaşlatılması emrini verdiği öne sürülmüştü.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, daha önce Starlink'in Ukrayna'da tamamen kapatılmadığını ancak hız kısıtlamaları nedeniyle bazı askeri ve insani amaçlarla kullanımının sınırlandığını belirtmiş, dün ise yavaşlayan internet hizmetinin "kısıtlamalardan önceki hıza" geri döndüğünü bildirmişti.

Bulgaristan'da halk yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında Trump: Petrol fiyatları savaş biter bitmez dramatik şekilde düşecek

Bu habere tepkini göster

Yorumlar 0

Yorum Yap

Yayınlanmaz
6 + 4 = ?

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!

mobil alt
Reklam